L’Arxiu Municipal organitza un cicle de conferències sobre els espais que conserven la memòria local

2019 05 25L’Arxiu Municipal de Cassà comença aquest dissabte, 29 de setembre, el cicle de conferènciesEn l’espai llegim el temps que tractarà sobre els diferents espais que conserven la memòria local. El cicle consistirà en set conferències a càrrec d’especialistes en els diferents temes proposats que tindran lloc des del mes de setembre fins l’abril de l’any vinent. Les sessions s’oferiran a la sala d’actes de Can Trinxeria (plaça de la Coma, 16) a les 11.30 h del migdia el darrer dissabte de cada mes. Cinemes, patrimoni històric, cooperatives, art i vitralls, casinos, escoles, hostals i cuines seran els grans títols al voltant dels quals es vertebrarà cadascuna de les conferències.

Rosa Maria Gil, doctora en història contemporània i coordinadora del cicle, destaca que «introduirem la mirada històrica cap als espais que conserven la memòria d’una vida local molt intensa i d’unes històries particulars que ens parlen d’un temps passat, de necessitats, estratègies i valors. Confegirem el retrat participatiu d’aquella vila tapera que avui s’emmiralla en valors inspiradors per no oblidar el que eren i el que els va fer ser com són avui». Els conferenciants convidats són: Josep Ferrer, Joaquim Nadal, Pere Bosch, Sílvia Cañellas, Núria Gil, Anna Santolària, Enric Bagué, David Pujol i Pep Vila.

La primera conferència serà demà, dissabte, 29 de setembre, i la impartirà Josep Ferrer, autor de El cinema a Cassà publicat dins la col·lecció “Plens” de l’Arxiu Municipal. Josep Ferrer és cofundador del Cineclub Vuitimig i ha estat vicepresident de la Federació Catalana de Cineclubs i membre de l’entitat Cinema-Rescat.

El cicle finalitzarà el dissabte 25 de maig amb una visita guiada als diferents espais tractats i la lectura d’un text de Joan Lluís Lluís titulat Me’n recordo dels estius a Cassà de la Selva publicat a la Revista de Girona número 303.

Aquestes conferències agafen el relleu al cicle de l’any passat titulat “La guerra i els seus efectes” que va assolir un èxit notable amb l’assistència de quaranta persones de mitjana a cada sessió.

Consulta el programa complert AQUÍ.