Prunera de la Pau a l’Escola Puig d’Arques

Avui a l’escola Puig d’Arques s’ha plantat la prunera de la Pau gràcies als Amics de la UNESCO i la Carme Muñoz que apadrinen el projecte Plantem la Pau.

Ha sigut una acte senzill i molt emotiu on la Dolors Reig acompanyada de la Mariona Ventura, en Rafael Vila i en Jordi Dalmau  han explicat el seu projecte per estendre la Pau de manera simbòlica plantant diferents espècies d’arbres: l’olivera, el xiprer, el llorer, el roure, l’ametler, el plàtan, el pi pinyoner, el noguer, el server, el magraner , la pomera, el cirerer i en aquesta catorzena edició: el pruner, engrandint els jardins de la Pau.

La cassanenca Carme Muñoz ha llegit el poema que  ha fet per la nostra prunera: La Pruna i la lluna;  i tot seguit els alumnes de cicle inicial han llegit alguns versos de diferents autors sobre la Pau i han cantat la cançó un llençol d’estel que l’escola havia treballat per preparar la Festa de la Pau del 30 de gener. 

Ara la prunera està al jardí de l'escola Puig d'Arques. El jardinet  sempre ha sigut el lloc de pas per entrar a les aules de l’escola i des de fa uns anys és l’espai on mestres i alumnes han trobat la tranquil·litat i la pau per LLEGIR, ESCOLTAR ALGUN CONTE, CANTAR CANÇONS, FER CRÉIXER LA VIDA EN EL NOSTRE HORT..., en definitiva aprendre damunt la gespa i sota l’aixopluc dels arbres i des d’avui amb la companyia de la PRUNERA DE LA PAU en el treball diari de l'escola.

Han clos l'acte la regidora d’Educació Sílvia Martí i l’alcalde Robert Mundet que han encoratjat als nens a escampar la idea de Pau, Amor i No-Violència arreu.

Poema:  La Pruna i la lluna de Carme Muñoz

Vora la mar hi ha un pruner

Carregat de prunes blaves,

Una pruna cau al mar

En ses aigües descansa

Un raig de llum resplendeix,

Sobre l’espill de les aigües.

La pruna també s’adorm

I la lluna l’embolcalla.