L’Ajuntament de Cassà de la Selva, mitjançant el desplegament del Pla local d’Acollida, treballa des de fa uns anys en col·laboració amb les entitats i associacions de persones immigrades que resideixen al poble. Aquesta col·laboració s’ha traduït en accions diverses -suport a projectes de cooperació amb els països d’origen, viatges de coneixement al lloc de procedència d’aquestes persones, organització d’actes festius i de sensibilització intercultural– que han fomentat la convivència i cohesió social al municipi i han propiciat el desenvolupament d’una línia de treball comunitari estretament vinculada a la participació i implicació del col·lectiu de nouvinguts. La iniciativa que presentem ara és fruit de la tasca esmentada.

 

 

  

 

L’associació Malidin, que congrega la majoria de persones de Mali residents a Cassà de la Selva, i l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament han organitzat per als dies 5, 6 i 7 de setembre la visita i actuació musical al poble de l’Oumou Sangaré, una de les cantants més famoses i respectades del continent africà. La presència entre nosaltres d’aquesta artista és important per a ambdues parts perquè l’Oumou és un referent cultural africà i actualment és una de les veus més representatives i reivindicatives de la lluita pels drets de les dones d’aquest continent.

 

En aquest sentit, i per tal de donar la rellevància institucional que aquesta visita es mereix, l’Ajuntament oferirà una recepció a l’Oumou Sangaré el divendres dia 5 de setembre, a les 18 h, a la Sala de Plens del consistori.

 

A l'acte hi assistiran Xavier Bosch, Director General per a la Immigració; Fina Saurina, Coordinadora Territorial de l’ICD a Girona; el Cònsul Honorari de Mali a Barcelona i representants de totes les associacions d’immigrants de Cassà de la Selva.