L’Ajuntament de Cassà aprova una subvenció per reduir el 25% del rebut de l’IBI per les persones jubilades que els seus ingressos no superin la pensió mínima

aj cassaEl ple de l’Ajuntament de Cassà de la Selva d’aquest mes de novembre ha aprovat una nova subvenció que suposarà la reducció del 25% de l’impost, fins a un màxim de 200€, per als contribuents que siguin persones jubilades amb una renda inferior a la pensió mínima.

 

Amb aquesta subvenció es vol incrementar l’import de les ajudes i el nombre de contribuents que es poden acollir a aquestes mesures socials. La intenció d’aquesta mesura és incrementar les facilitats i ajudes a aquelles famílies que per motius socials tenen més dificultats, com per exemple amb les bonificacions socials en l’IBI, les escombraries, el clavegueram o l’aigua.

Així mateix amb el ple de pressupostos es va aprovar també una línia d’ajudes pels usuaris de Cassà de la Residència Geriàtrica Sant Josep, que s’articularà el llarg del propers mesos.

Les dues ajudes es podran demanar al llarg del 2019, quan s’obri el termini per la presentació de sol·licituds l’Ajuntament informarà degudament als ciutadans interessats.

Incrementa un 33% el nombre de contribuents que s’acullen a una bonificació el 2018

Les bonificacions als impostos i taxes municipals i totes les accions dutes a terme per donar-les a conèixer entre els ciutadans han tingut el seu fruit. L’enquesta que es va realitzar a l’inici de 2018 a més de 400 cassanencs i cassanenques va constatar que un 76,4% coneixia que existien bonificacions socials als impostos i taxes de Cassà.

Aquest fet es tradueix amb un increment del 33% dels contribuents que s’acullen a algun tipus de bonificació aquest any 2018 respecte l’any anterior, essent-ne més de 1400.

L’equip de govern també ha destacat que hi ha un nombre important de contribuents que arriben a bonificar un 40% la taxa d’escombraries gràcies a les bonificacions existents per dur els residus a la deixalleria i la realització de compostatge casolà.

Des de l’any 2015 la majoria d’impostos o taxes s’han congelat, alguns d’ells s’han rebaixat, i en la majoria s’han aprovat múltiples bonificacions socials, mediambientals o per promocionar l’activitat econòmica.