Acords Ple 28 de maig 2020

20200528 ple telematicNovament s'ha celebrat el Ple en el format telemàtic a causa de les mesures derivades de l'estat d'alarma per la COVID-19. L'Ajuntament continua amb la preceptiva funció dels seus òrgans col·legiats. Abans de l'estat d'alarma rebíem l'assistència d'alguns ciutadans que seguien la sessió a la Sala de Plens. Amb les sessions telemàtiques, no hi ha la possibilitat d'assistir presencialment. La publicitat deguda per tal que el públic pugui seguir la sessió, es fa mitjançant la freqüència de Radio Cassà, la ràdio municipal, que ho retransmet en directe. L’ordre del dia podeu trobar aquí.

Tot preparant l'entrada a la gestió integral de l'empresa pública SUMAR a la Residència Geriàtrica, l'Ajuntament entra a ser co-propietari de l'empresa amb la compra d'una acció i l'entrada a la seva Junta General de Socis.

La coneguda com a "Rotonda dels taps" ha resultat un punt emblemàtic de Cassà i conegut per les persones que circulen per la variant des de Girona o des de la costa. Molt a prop de la rotonda i fins a l'alçada del cementiri per la mateixa variant algunes empreses compren la franja sobrera del polígon industrial del carrilet a l'Ajuntament per ampliar el seu ús. Una nova oportunitat per fer present i posicionar la nostra població al públic que passa de llarg pels afores de Cassà. Una imatge més oberta i activa, un aparador més cuidat i noves singularitats al camí.

S'ha adequat una partida econòmica pel conveni amb la "Xarxa de Natura de conservació de Catalunya". Com a entitat de custòdia del territori és una eina de gestió i participació de la societat en la conservació i gestió del medi natural, rural i urbà. Els propietaris i usuaris dels terrenys accedeixen a estratègies o tècniques jurídiques que els impliquen tant en la conservació, com en l'ús dels valors i recursos naturals, culturals i paisatgístics. Això és el que pretén la custòdia del territori. Però haurem d'anar més enllà, i progressar en la cura del medi ambient. Aturar la pèrdua d'espècies animals i vegetals són reptes que està afrontant la humanitat des de ja fa dècades i que s'han traduït en diversos acords internacionals i lleis nacionals.

El Ple ha aprovat una moció per a la creació d'un grup de treball per a la recuperació econòmica i social a l'Ajuntament de Cassà de la Selva. Es crearà una comissió de treball amb la finalitat de debatre i acordar aquestes mesures i s'estudiarà la informació per determinar polítiques a desenvolupar. Cada cop es veu més la necessitat de generar eines que ajudin a les famílies, comerços i empreses a superar aquesta aturada imposada per l'estat d'alarma.

Tret del regidor socialista, que s'ha abstingut, els regidors han votat a favor d'una moció que demana aclarir les presumptes irregularitats de la monarquia espanyola, demana al Congrés dels Diputats una comissió d'investigació i dóna suport a qualsevol iniciativa en aquest sentit.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H