Acords Ple 31 d'octubre 2019

IMG 8835Resum del Ple ordinari corresponent al mes d'octubre, en el que es tracten diferents acords i propostes. Podeu consulta l'ordre del dia aquí.

1. Aprovar acta ple municipal de 26/09/2019
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

2. Aprovar acta de la sessió extraordinària i urgent del Ple del 16/10/2019
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

3. Retre compte decrets d'alcaldia núm. 2019/1830 al 2019/2096
Es ret compte.

4. Adhesió a la Fundació per a la Promoció del Sector Surer. Aquesta fundació ve a substituir al desaparegut Consorci Institut Català del Suro. L'Ajuntament dóna suport als objectius de la fundació de promoció del sector surer i sol·licita passar a ser patró de la Fundació.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

5. Adhesió al Consorci de la Costa Brava. Ve a resoldre la manca de representació en aquest organisme que gestiona la prestació del servei d'abastament d'aigua en alta del nostre municipi.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

6. Aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic autònom de la Via Verda Verneda de Cassà de la Selva. S'incorpora aquest planejament en el marc del projecte conjunt amb altres municipis i el Consorci de Vies Verdes, objecte de la subvenció FEDER.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

7. Modificació de crèdit 3CE 2/2019. Aquestes modificacions doten de pressupost a partides que cobreixen despeses que no poden demorar-se fins a l'exercici següent i que tenien uncrèdit insuficient o inexistent.
S'aprova per vot de qualitat de l'alcalde amb 8 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 vots en contra (ERC)

8. Modificació de crèdit per aplicació dels fons de contingència (3SC 6/2019)
S'aprova per 8 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

9. Modificació de crèdit 3SC 7/2019
S'aprova per 8 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

10. Modificació de crèdit 3SC 8/2019
S'aprova per 8 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

11. Modificació Ordenances Fiscals 2020. Es modifiquen direfents punts d'aquestes ordenandes com la baixada en un 5% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i diferents modificacions de preus d'impostos i taxes sobre construccions, clavagueram, recollida d'escombraries, gestió de residus i diferents activitats econòmiques.
S'aprova per 8 vots a favor (JuntsXCassà + PSC) i 8 abstencions (ERC)

12. Proposta d'acord de resposta a les càrregues policials desproporcionades, les detencions il•legals i els empresonaments arbitraris. S'aprova aquest manifest en repulsa d'aquests fets que van afectar diferents ciutadans de la població.
S'aprova per unanimitat (JuntsXCassà + PSC + ERC)

13. Informes d'alcaldia i regidors.

L'alcalde Robert Mundet explica el seu informe: Reunió amb comerciants per la recollida comercial i gestió de residus. Afectació dels aiguats al municipi. Pressupostos Participatius.

La regidora Sílvia Martí: Constitució Consell d'Infants Municipal. Consell local de Ciutats educadores.

El regidor Joan Casabó: Concurs Colles Sardanistes. Vermut de Lletres. Activitat "La família se'n va al mercat". Cinema infantil. Visites guiades de l'Arxiu: Cassà sota les bombes i llibre digital de la guerra i els seus efectes. Cicle de conferències de l'Arxiu. Nits a la Coma. Estrena de l'obra "Litus" del Grup de Teatre Cassanenc. Pel·lícula Cicle Gaudí. Càntut. 75 anys Llumiguia.

La regidora Núria Salvans: Taula rodona d'habitatge amb el Consorci Benestar Social. Llar de jubilats, trobada amb els nens del centre diürn. Taller amb infants amb problemes singulars. Cooperativa d'inserció de joves en risc d'exclusió social, formació en restauració i hostaleria. Pla d'Igualtat. Trampes pel Mosquit tigre a la llar d'infants. Plaques a les escoles: "Espai lliure de fum". Acte commemoratiu 30 anys Càritas Cassà. Gran recapte d'aliments.

La regidora Lourdes Martín (JxC) tracta els assumptes següents: Llums camp de futbol. Teulat Foment, mesa de contractació. Gespa camp de futbol.

El regidor Marià Montsunyer: Entrades i sortides escoles. Regulació del trànsit. Resposta a les sol·licituds de queixes i suggeriments.

14. Precs i preguntes.

El regidor Martí Vallès manifesta estar content per l'increment d'activitats a la Llar de jubilats. Comenta les instàncies d'ERC presentades a l'Ajuntament sobre el qual considera que són declaracions errònies del regidor de Governació a la ràdio municipal parlant del Consorci de Benestar Social en referència a la sentència.
El regidor Marià Montsunyer dona resposta.
El regidor Martí Vallès creu que les declaracions del regidor de Governació amb relació a la retirada de la denúncia del cap de la policia són contradictòries.
S'entra en un debat en el qual intervé l'alcalde.
El cap de l'oposició demana saber com està el tema de l'ascensor de la Residència Geriàtrica, el Pla d'emergències passives, les tasques del càrrec de confiança i la persona responsable de revisar les informacions que es pengen als webs municipals. També manifesta que està pendent rebre resposta de les instàncies presentades a l'Ajuntament.

La regidora Meritxell Rabionet manifesta el suport del grup municipal d'ERC per si es decideix passar a sistema judicial el tema de la gespa del camp de futbol i demana quin és el criteri establert per comentar els plens municipals al Twitter.

La regidora Sílvia Simon demana al regidor de Governació a on era la policia municipal el dia de les càrregues policials i si s'ha preocupat de parlar amb els ciutadans que van patir les càrregues policials.
Respon el regidor Marià Montsunyer.

El regidor Joan Cañigueral pregunta per què la plaça de ca la Marcel·la encara està tancada i sobre les filtracions amb la casa veïna.
Respon l'alcalde Robert Mundet.
També demana el termini de les obres del passeig Ferrocarril.
Li contesta el regidor Christian Cortés.
També demana per les apagades de l'enllumenat
Respon l'alcalde Robert Mundet.

Pren la paraula el regidor Marià Montsunyer.

Un cop acabat els temes a tractar, l'alcalde passa la paraula al públic assistent:
Intervé el Sr. Quim Gubau com a portaveu de l'assemblea local CDR Cassà, explicant que veuen positivament la moció aprovada de resposta a les càrregues policials, però tanmateix demanen responsabilitats polítiques i la dimissió del Consell d'Interior. També pregunta a l'alcalde que si ha rebut resposta de la carta enviada als Serveis Territorials d'Interior demanant responsabilitats.
Responen l'alcalde Robert Mundet i el regidor Marià Montsunyer (PSC).

Demana la paraula el Sr. Aleix Sánchez, com a públic assistent i pregunta al regidor de
Governació la seva opinió sobre la sentència contra els presos polítics catalans. Respon el regidor Marià Montsunyer.