S'incrementa el topall de les subvencions que podran rebre els ciutadans per la rehabilitació de façanes i s’afegeixen com a subvencionables les obres de millora de l’accessibilitat

2018-1 plemunicipalEl Ple municipal va aprovar ahir al vespre canviar els paràmetres de la subvenció de foment i rehabilitació d’edificis i façanes per incrementar la quantitat dels ajuts atorgats i esgotar la partida de 30.000 € anuals prevista per aquesta qüestió.

La decisió s’ha pres després que l’any 2016 es beneficiessin d’aquest ajut sis ciutadans i rebessin ajudes per un import total de 3.280,19 €. L’any 2017, després d’una campanya per donar a conèixer la subvenció, vint-i-dos ciutadans han estat els que s’han beneficiat d’aquest ajut. La quantitat repartida entre els beneficiaris ha estat de 7.534,99 €. La quantitat prevista per a aquests ajuts al pressupost de l’any 2018 és de 30.000 €. Per tal d’augmentar les quantitats dels ajuts i incentivar encara més el foment i la rehabilitació d’edificis i façanes, l’Ajuntament ha incrementat els percentatges a aplicar sobre el pressupost subvencionable per al càlcul de la subvenció i ha ampliat els supòsits subvencionables, amb l’objectiu de poder incrementar el nombre i la quantia econòmica de les ajudes.

El regidor d’Urbanisme, Emili Mató, ha explicat que «actualitzem els paràmetres que serveixen per calcular el pressupost subvencionable, així aquest ajut serà un incentiu més gran per rehabilitar edificis i façanes del poble».

 

LA SUPRESSIÓ DE BARRERES I LA MILLORA DELS ACCESSOS, ARA TAMBÉ SUBVENCIONABLES

El Ple municipal també ha aprovat incloure un nou supòsit amb dret a acollir-se a aquests ajuts, concretament les obres destinades a la millora d’accessos i la supressió de barreres arquitectòniques en edificis de tot el terme municipal.

La partida destinada a la subvenció de foment de la rehabilitació d’edificis i façanes en el terme municipal de Cassà era fins al 2015 de 1.000 €. Els darrers dos anys s’ha incrementat fins a 30.000 € amb la voluntat d’incentivar l’embelliment del municipi.

 

AUGMENT DEL NOMBRE DE SUBVENCIONS ATORGADES PER MILLORAR LOCALS COMERCIALS

L’Ajuntament de Cassà disposa d’una partida de 15.000 € per a ajuts a la rehabilitació i modernització de locals comercials. Aquest any vuit ciutadans se n’han beneficiat i, entre tots han rebut un total de 9.797.86 €. L’any 2016 van rebre aquest ajut quatre ciutadans, que tots junts van rebre un total de 6.731.06 €.