Valoració de la Fira del Tap 2017 i agraïment a tots els que l'han fet possible

2017-6 presidentfiratapLa primera edició de la Fira del Tapcelebrada del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva ha complert l’objectiu principal de difondre el ric patrimoni vinculat a la indústria del suro i del tap de Catalunya. La Fira ha estat una eina per teixir territori i unir actors diversos que tenen en comú el tap de suro. Empresaris, industrials, antics tapers, artesans, comerciants, cellers, restauradors, institucions... han participat a la quarantena d’actes organitzats a la Fira que s’ha estructurat sota tres eixos principals: suro, indústria i gastronomia.

 

LA FIRA DEL TAP, UN APARADOR DEL SECTOR

Durant tres dies Cassà ha estat l’aparador del sector del suro i les Gavarres s’ha projectat com un territori surer amb potencial per explotar i amb reptes per seguir superant. La Fira ha permès ser un punt de trobada de diversos agents relacionats amb el sector i que tenen a veure amb la indústria, la gastronomia i les Gavarres, la majoria d’ells representats a la vintena d’estands presents a l’espai fira i implicats amb l’organització d’actes com els debats sobre els reptes de la indústria, la vinculació del tap amb la gastronomia o el futur de les suredes de les Gavarres.

La Fira del Tap també ha servit per mostrar l’activitat de les indústries taperes del país, especialment les empreses cassanenques implicades amb la Fira i també els associats d’AECORK. Els empresaris han tingut l’oportunitat de trobar-se amb el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i li han traslladat les inquietuds del sector. L’esdeveniment ha evidenciat que el sector del tap de suro no és només passat sinó que també és present i futur. Així ho demostra l’empresa cassanenca Francisco Oller que enguany celebra 125 anys d’història i que ha ofert una visita a les seves instal·lacions en el marc de la Fira del Tap.

 

UNA FIRA QUE HA TEIXIT POBLE

La Fira del Tap ha estat una fira participativa en la qual prop d’un centenar de cassanencs han conduït bona part dels actes.

Les demostracions d’oficis del taper han estat possibles gràcies a la participació d’una vintena de cassanencs vinculats amb el món del suro: antics tapers, antigues triadores de taps i familiars dels tapers. Els tapers d’abans també han fet possible una tertúlia de tapers. Una quinzena de persones han donat suport als peladors que han organitzat la pela del suro i l’esmorzar de peladors el dissabte i diumenge al matí a Can Vilallonga. L’Entitat Gastronòmica de Cassà i una trentena de cuineres i cuiners voluntaris han preparat els plats dels xic-xecs, un dels actes més multitudinaris i que ha aconseguit fer més poble de tota la Fira.

 

PENSANT AMB LA FIRA DEL TAP 2018

La Fira del Tap de l’any vinent serà del 8 al 10 de juny de 2018 i ja s’està treballant per fer-la créixer. El repte de la següent edició és seguir professionalitzant la fira i consolidar-la en el sector surer català i espanyol i arribar, en la mesura del possible, a l’àmbit internacional. També es treballarà per tal que la població local, especialment el públic familiar, tingui més espais específics a la Fira i que el món del suro també arribi als més petits i joves. 

 

L’organització agraeix la col·laboració de tots els patrocinadors, entitats, institucions i voluntaris que han fet possible i han donat suport a la Fira del Tap. 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H