La monitorització del consum dels edificis municipals estalvia més de 12.000 euros en despeses de subministrament elèctric

2018 7 consumelectricL’Ajuntament estalviarà 12.144 euros anuals en despeses de subministrament elèctric respecte al que pagava fins ara. Això ha estat possible gràcies a la instal·lació d’un software de monitorització (DEXCell) que controla via internet cada 15 minuts el consum real d’electricitat a tots els edificis municipals i que ha permès detectar una sèrie de consums innecessaris en determinats moments del dia. Els resultats d’aquest control han permès saber la potència real consumida i s’ha pogut reduir la potència contractada i deixar de pagar una part fixa de la factura.

Alguns dels estalvis anuals estimats més destacats són els que es recullen a continuació. El més important s’ha produït a la Sala del Centre Recreatiu, on la despesa de subministrament elèctric s’ha reduït 3.138 euros. La segona reducció més destacada ha estat de 1.926 euros al Pavelló Triple. A la piscina coberta s’han reduït 1.628 euros. Al Pavelló del Foment Deportiu Cassanenc l’estalvi anual ha estat de 1.602 euros.

La despesa anual de subministrament elèctric de tots els edificis municipals assoleix la xifra de 166.249 euros. L’Ajuntament disposa d’un tècnic municipal que fa un seguiment de la gestió energètica per tal d’optimitzar-la.