Un miler de nens i nenes donen la benvinguda a la Festa Major amb el pregó infantil

2018 5 pregoinfantilAquest matí el parc del Carrilet ha aplegat un miler d’infants de totes les escoles del poble que han donat el tret de sortida a la Festa Major amb el pregó infantil que ha consistit en la interpretació d’una coreografia conjunta de la cançó Fins que arribi l’alba dels Catarres.

El regidor de Cultura, Entitats i Festes, Josep Ferrer, ha destacat que «la Festa de Cassà té actes molt singulars que fan que sigui una Festa Major especial». Ferrer ha demanat als cassanencs que «vinguin a la Festa de Cassà i que convidin a tothom a venir al poble aquests dies».

EL PREGÓ A CÀRREC DE L'ESCRIPTOR JOAN LLUÍS-LLUÍS

L’escriptor i columnista català, Joan Lluís-Lluís, que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi 2017 per Jo sóc aquell que va matar Franco, serà qui farà el pregó institucional avui divendres 25 de maig a les 20 h al Pati de Can Trinxeria. L’escriptor parla de Cassà de la Selva al seu llibre Xocolata desfeta ja que volia que el nom del municipi aparegués al llibre perquè és el poble d’origen de la seva mare. 

UNA COBLA D'UNA SETANTENA DE MÚSICS

Un dels actes més emblemàtics de la Festa Major és la XLIII Nit dels Músics Cassanencs que té lloc avui, divendres 25 de maig, a les 22 h, a la plaça de la Coma. Una setantena de músics de Cassà formaran una espectacular cobla dirigida pel músic cassanenc, Antoni Mas.

S’interpretaran sardanes d’autors locals com Colla Mans Amigues de Francesc Camps, La nostra festa de Francesc Fuertes, Escalenca de Pere Mercader, La Nit dels Músics d’Antoni Mas i l’audició es clourà amb El sereno de Josep Coll. Enguany s’interpretarà també la sardana Lluna composta pel jove músic cassanenc Quim Reixach.

L’acte és organitzat pels Amics de la Sardana.

EL PINTOR CASSANENC JOSEP LLOVERAS VA PORTAR ELS 'COLORS SOBRE L'ASFALT' DE CUBA

Els ‘Colors sobre l’Asfalt’ tindran lloc el diumenge 27 de maig a les 10 h a la plaça de la Coma. Es tracta de la 35a edició d’un acte que s’ha organitzat ininterrompudament des del 1983. La iniciativa la va promoure el pintor cassanenc, Josep Lloveras, inspirant-se amb un acte similar que fan a Cuba.

LA FESTA A LES BARRAQUES

Les nits del divendres, dissabte i diumenge, a les barraques hi ha programats diferents concerts. Avui divendres 25 de maig actuen Desakato, Seguirem i DJ Degree; el dissabte 26 de maig actuaran l’Orquestra Di-Versiones, Orquestra Maribel i Animal DJ’s; el diumenge 27 de maig serà el torn de Reggae per Xics, la Jove Orquestra de Cassà, President Xai i la Masovera Barbuda.

‘CASSÀ ES VESTEIX DE MÚSICA' EL DIMARTS DE LA FESTA MAJOR

El dimarts 29 de maig el poble s’omple de música local a diversos racons. Un total de 25 actuacions tindran lloc de les 11.30 h fins a les 22 h a places, parcs, cafeteries i jardins privats del poble.

La informació de la Festa Major es pot consultar a www.cassa.cat/festamajor.