L'Escola Puig d'Arques guanya un premi Baldiri i Reixac per un projecte de geocaching que permet descobrir els veïnats de Cassà de la Selva

2017-5 geocachingL'Escola Puig d'Arques ha gunayat un dels 50 premis Baldiri Reixac pel treball presentat en la modalitat d'alumnes a les classes de quart de primària i als seus mestres, Mar Albesa i Àlex Carrera. El projecte guardonat és un treball interdisciplinari, impulsat des de l'àrea de medi social de cicle mitjà, que pretén conèixer els veïnats de Cassà de la Selva a través del geocaching.

A través d'aquest treball en equip els alumnes han buscat les característiques de cada veïnat, l'orientació i la situació en el mapa, han localitzat el lloc més característic del veïnat per ubicar el tresor, han buscat les coordenades i han fet una bona descripció del lloc per facilitar-ne la recerca i conèixer l'entorn de la zona escollida. 

Gràcies al seu treball, Cassà disposa de diferents rutes de geocaching a cada veïnat. 

L'Escola Puig d'Arques recollirà el premi el diumenge 28 de maig a l'Espluga de Francolí.

 

SOBRE EL GEOCACHING

El geocaching és un joc a nivell mundial que consisteix en buscar tresors amb l'ajuda de dispositius GPS. Aquests tresors (o catxés) estan referenciats amb unes coordinades indicades per altra jugadors. Es tracta d'un joc que combina la tecnologia amb l'activitat física i el coneixement de l'entorn, entre d'altres coses.